Formare

Formare complementară în Psihoterapia prin Dans și Mișcare

Programul de formare de lungă durată în psihoterapie prin dans și mișcare este acreditat de Colegiul psihologilor din România, în urma căruia puteți obține atestatul de liberă practică, în măsura în care întruniți condițiile Colegiului.

Informațiile programului

Program de studiu part-time (cursuri modulare de weekend)
Durata: 3 ani și jumătate
Format hibrid: module online + 2 module în prezență pe an

Programul include o tabără de vară de practică experiențială
Cursurile se vor desfășura pe o durată de 3 ani și jumătate part-time, cu prelegeri teoretice și experiențiale care acoperă principiile fundamentale ale psihoterapiei prin dans și mișcare, analiza mișcării Laban-Bartenieff, analiza mișcării Kestenberg, lucru cu trauma, mișcare autentică, procesul de grup, teoria atașamentului în terapie prin dans și mișcare, etc.
Programul are o formă hibridă, cu module online și în persoană, răspunzând nevoii unei formări de psihoterapie prin dans și mișcare accesibile și participanților care nu trăiesc în București. Vor fi 2 module cu prezență fizică, unul în septembrie și unul în apilie, precum și o tabără de vară de 7 zile în luna iulie.

Un proces educațional creativ

Cui se adresează formarea?
– Ai deja o profesie care presupune lucrul cu oamenii (psihoterapeuți, consilieri, medici, asistenți sociali, coregrafi, dansatori, etc) și iti doresti sa integrezi metodele creativ-expresive de psihoterapie prin dans și mișcare în activitatea ta profesională.
– Ai absolvit studii de licență și masterat în domeniul psihologiei, psihopedagogiei speciale sau altor specializări înrudite și dorești sa începi o carieră în psihoterapia prin dans și mișcare.
– Indiferent de profesia ta, ești interesat sa folosesti instrumente de psihoterapie prin dans și mișcare pentru creșterea și dezvoltarea ta personală.

Ce vei învăța?
– Cum să vă angajați creativ în procesul terapeutic alături de clienți “folosind mișcarea liberă a corpului și dansul autentic, pentru a ajuta la integrarea aspectelor emoționale, cognitive, fizice, sociale și spirituale ale sinelui.” ADMP UK, Asociația de Psihoterapie prin Dans și Mișcare UK;
– Cum să permiteți clienților să se exprime creativ, să încurajați relaționarea în mod sănătos, astfel încât aceștia să își rezolve dificultățile și să își dezvolte punctele forte;
– Să cultivați conexiunea minții cu corpul;
– Să observați și să folosiți terapeutic legatura dintre mișcare și emoție;
– Să detectați și să ajutați la îmbunătățirea unor tipare de gândire și simțire care se reflectă în modul spontan de mișcare al clienților;
– Să știți să lucrați cu diferite tipuri de clienți și cum să vă construiți planuri de intervenție pornind de la observațiile realizate și nevoile acestora;
– Veți cultiva o conexiune autentică și profundă cu sine și cu clienții.

Dorim să oferim accesul la o formare de înalta calitate în psihoterapie prin dans și mișcare, aliniată la standardele Asociației Europene de Terapie prin Dans si Mișcare (EADMT).
Majoritatea formatorilor sunt psihoterapeuți prin dans și mișcare cu experiență din Marea Britanie și alte țări europene. De asemenea vom avea invitați speciali din România.
Predarea, studiul individual și evaluarea se vor face în limba engleză.
Pentru înscrieri și detalii, vă rugăm să completați formularul de CONTACT.